Lantmännen on saattanut Myllyn Paras -yrityskaupan päätökseen

Lehdistötiedotteet, 2022

Lantmännen on tänään saattanut päätökseen suomalaisen mylly- ja leipomotoimialalla toimivan Myllyn Paras -elintarvikekonsernin oston ja toivottaa Myllyn Parhaan 110 työntekijää tervetulleeksi Lantmännen-perheeseen. Yrityskaupan myötä Lantmännen vahvistaa asemaansa Suomessa ja laajentaa kestävästi tuotettujen, viljapohjaisten tuotteiden valikoimaa vastatakseen paremmin kotimaisten tuotteiden kasvavaan kysyntään.

Yhdessä Myllyn Parhaan kanssa, Lantmännenin liiketoiminta kattaa viljapohjaisten elintarvikkeiden koko pellosta pöytään arvoketjun Suomessa. Lisäksi yrityskauppa mahdollistaa pitkän aikavälin innovaatioita ja vahvistaa entisestään Suomen liiketoimintaa pellosta pöytään.

Yrityskauppa kattaa Myllyn Paras -konsernin Hyvinkäällä sijaitsevat tuotantolaitokset, jotka valmistavat myllytuotteita, kuten pastaa, jauhoja ja hiutaleita, sekä pakasteleivonnaisia ja -taikinoita. Myllyn Parhaan liikevaihto on noin 60 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 110 työntekijää. Myllyn Paras valmistaa suomalaisille tuttuja tuotteita, joilla on vakiintunut asema pääasiassa suomalaisessa vähittäiskaupassa ja food service -toimialalla. Myllyn Parhaan tuotevalikoima laajentaa Lantmännenin tarjontaa Suomessa.

Lantmännen toimii jo nyt laajasti Suomen markkinoilla yritystensä kautta: Lantmännen Agro Oy toimii maatalousalalla ja Lantmännen Cerealia Oy sekä Lantmännen Unibake-leipomoyhtiöön kuuluvat Lantmännen Unibake Finland Oy ja Vaasan Oy toimivat elintarvikealalla.

”Myllyn Paras on arvostettu brändi, jolla on pitkät perinteet laadukkaiden mylly- ja leipomotuotteiden valmistajana. Tämä yrityskauppa sopii hyvin pitkän aikavälin tavoitteisiimme, ja Myllyn Parhaan toimintojen maantieteellinen sijainti tukee nykyistä liiketoimintaamme Suomessa. Yrityskauppa on pellosta pöytään -strategiamme mukainen ja vahvistaa fokustamme lähellä tuotettuun ruokaan ja innovaatioihin. Lisäksi se tarjoaa meille mahdollisuuden laajentaa nykyistä valikoimaamme ja kasvaa Suomen markkinoilla. Voimme saavuttaa strategiset tavoitteemme vain yhdessä osaavien ja sitoutuneiden ihmisten kanssa, ja olen iloinen voidessani toivottaa Myllyn Parhaan työntekijät tervetulleiksi Lantmännenille”, sanoo Lantmännenin toimitusjohtaja ja konsernijohtaja Magnus Kagevik.

“Yrityskaupan myötä liitymme osaksi kansainvälistä elintarvike- ja maatalousalan yritystä ja parannamme entisestään kykyämme palvella asiakkaitamme ja kuluttajia. Yrityskauppa avaa myös kansainvälisiä mahdollisuuksia liiketoiminnallemme sekä kiinnostavia mahdollisuuksia henkilöstöllemme. Olemme iloisia voidessamme liittyä osaksi Lantmännenia ja sen laajentuvaa Suomen liiketoimintaa”, sanoo Myllyn Paras Oy:n toimitusjohtaja Miska Kuusela.

Lisätietoja:

Mari Dunderfelt, brändi- ja viestintäjohtaja, Lantmännen
Puh: 040 556 57 21
mari.dunderfelt@lantmannen.com

Lantmännenin media desk
Puh: +46 10 556 88 00
press@lantmannen.com