Magnus Kagevik aloittaa Lantmännenin toimitus- ja konsernijohtajana

Lehdistötiedotteet, 2022

Magnus Kagevik, operatiivinen johtaja ja Lantmännenin Energia-toimialan johtaja, seuraa tehtävässä eläkkeelle jäävää Per Olof Nymania.

Lantmännenin nykyinen toimitus- ja konsernijohtaja Per Olof Nyman jää eläkkeelle keväällä 2022 oltuaan tehtävässä kymmenen vuotta ja Lantmännenilla neljätoista vuotta. Konsernin hallitus on nimittänyt Per Olofin seuraajaksi Magnus Kagevikin, nykyisen operatiivisen johtajan ja Lantmännenin Energia-toimialan johtajan. Magnus aloittaa tehtävässä 1. huhtikuuta.

– Olemme iloisia voidessamme ilmoittaa, että Magnus Kagevikista tulee Per Olof Nymanin seuraaja ja että olemme löytäneet uuden toimitus- ja konsernijohtajan omista riveistämme. Magnuksella on vankka kansainvälinen kokemus, vahva teollinen osaaminen ja hän on arvostettu johtaja. Hän on myös aidosti kiinnostunut maataloudesta ja sen toimintaedellytyksistä.  Olen vakuuttunut, että hän on oikea henkilö johtamaan Lantmänneniä tulevaisuudessa. Haluan myös käyttää tilaisuuden hyväkseni ja kiittää Per Olofia hänen arvokkaasta työstään Lantmännenin ja maatalouden hyväksi. Lantmännen on kehittynyt hänen johdollaan vakaaksi, kannattavaksi ja innovatiiviseksi yritykseksi, jolla on vahva kasvustrategia, sanoo Lantmännenin hallituksen puheenjohtaja Per Lindahl.

– Lantmännen on ainutlaatuinen ja tulevaisuuteen katsova yritys. Haluan kiittää kaikkia ammattitaitoisia ja sitoutuneita johtajia, työntekijöitä ja sidosryhmiä monista menestyksekkäistä ja innostavista vuosista. Olemme luoneet yhdessä kannattavan, kasvavan ja kestävästi toimivan yrityksen sekä menestyneet kaikissa liiketoiminnoissamme. Olen myös ylpeä siitä, mitä olemme saavuttaneet yrityksenä ja tehneet maatalouden hyväksi. Olen iloinen, että Magnus Kagevik ottaa toimitus- ja konsernijohtajan tehtävän vastaan. Hän on ottanut viime vuosina yhä enemmän vastuuta Lantmännenin liiketoiminnasta. Toivotan hänelle kaikkea hyvää uudessa ja tärkeässä tehtävässään, sanoo Per Olof Nyman.

Magnus Kagevik aloitti Lantmännenin Energia-toimialan johtajana vuonna 2018 ja on siitä lähtien kuulunut Lantmännenin konsernijohtoryhmään. Magnus nimitettiin operatiiviseksi johtajaksi (COO) vuonna 2020 ja siinä yhteydessä hän sai kokonaisvastuun Maatalous- ja Energia -toimialoista. Magnus on toiminut aiemmin useissa johtotehtävissä Assa Abloyssa ja sitä ennen Whirlpoolissa, muun muassa Hongkongissa, Tšekin tasavallassa, Isossa-Britanniassa, Italiassa ja Ranskassa.

– On kunnia saada hallituksen luottamus ja tulla nimitetyksi toimitus- ja konsernijohtajaksi. Lantmännen on hieno ja kiinnostava viljelijäomisteinen yritys , jolla on ainutlaatuisia mahdollisuuksia sekä maatalousalalla että teollisuudessa. Odotan innolla, että pääsen johtamaan Lantmänneniä ja edistämään yhdessä kaikkien työntekijöiden kanssa maataloustoiminnan kannattavuutta. Jatkamme yhdessä Lantmännenin ja maatalouden kehittämistä kohti maailmanluokkaa. Tärkeinä osina tätä työtä ovat edellytysten luominen kannattavalle ja elinvoimaisellee maataloudelle, koronapandemian aiheuttamien haasteiden hallinta markkinoillamme – ja tietenkin ilmastonmuutoshaaste, joka on tärkeällä sijalla kaikissa liiketoiminnoissamme", sanoo Magnus Kagevik.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä:

Lantmännenin Media Desk
Puhelin: +46 10 556 88 00
Sähköposti: press@lantmannen.com