Lantmännen on saattanut päätökseen HKScanin Ruotsin liiketoimintojen oston

Lehdistötiedotteet, 2024

Vuoden 2023 lopussa julkistettu yrityskauppa on saanut viranomaisten hyväksynnät, ja kauppa on saatettu päätökseen. Yrityskauppa sisältää HKScanin kaikki liiketoiminnot Ruotsissa sekä Scan-, Pärsons- ja Bullens-tuotemerkit. Kauppa vahvistaa Lantmännenin liiketoimintaportfoliota sekä parantaa ruotsalaisen maatalouden ja elintarviketuotannon toimintaedellytyksiä pitkällä aikavälillä.

Lantmännen ja sen jäsenet – 18 000 ruotsalaista maanviljelijää – ovat ainutlaatuisessa asemassa elintarvikeketjussa pellosta pöytään. Lantmännen on myös aiemmin ollut merkittävässä asemassa eläintuotannon arvoketjussa tuotantopanosten ja maatalouskoneiden kautta sekä jalostaessaan viljaa korkealaatuiseksi rehuksi.

– Olemme tyytyväisiä, että yrityskauppa on nyt saatu päätökseen. Yrityskauppa vahvistaa entisestään Lantmännenin asemaa elintarvikeketjussa, ja samalla turvaamme ruotsalaisen omistuksen Scanissa. Tämä on tärkeää Ruotsin maataloudelle ja ruoantuotannolle, ja avainasia ruotsalaisen elintarvikehuollon vahvistamisessa, sanoo Lantmännenin konserni- ja toimitusjohtaja Magnus Kagevik.

HKScan Sweden AB:n uudeksi nimeksi tulee Scan Sverige AB. Yhtiöllä on noin 1 800 työntekijää, tuotantolaitokset Kristianstadissa, Skarassa, Linköpingissä ja Halmstadissa, ja sen pääkonttori sijaitsee Tukholmassa.

– Haluan toivottaa kaikki Scanin työntekijät lämpimästi tervetulleiksi Lantmännenille. Yhdessä meillä on hyvät mahdollisuudet jatkaa elinvoimaisen ja kannattavan maatalouden kehittämistä, sekä kasvattaa elintarviketuotantoa koko Ruotsissa, sanoo Magnus Kagevik.

Yrityskaupan myötä Lantmännenin vuotuinen liikevaihto kasvaa hieman yli 70 miljardiin Ruotsin kruunuun ja työntekijöiden määrä 12 000:een.

– Olemme iloisia, että kauppa on nyt saatu päätökseen. Tekemällä tiivistä yhteistyötä tavarantoimittajiemme, ruotsalaisten maatilojen kanssa ja vastaamalla kuluttajien tarpeisiin, olemme hyvin valmistautuneita tulevaisuutta varten. Liittyminen osaksi Lantmänneniä vahvistaa myös kykyämme maksimoida kotimaisen ja lähellä tuotetun lihan edut, mikä puolestaan vahvistaa ruotsalaista ruoantuotantoa, sanoo Scan Sverige AB:n toimitusjohtaja Lars Appelqvist.

Vuodesta 2007 lähtien HKScan Sweden AB on ollut elintarvikeyhtiö HKScan Oyj:n omistuksessa. Lantmännen on hankkinut yrityskaupassa 100 prosentin omistusosuuden HKScan Sweden AB:stä, joka sisältää HKScanin kaikki Ruotsin toiminnot. Osana kauppaa Lantmännen on siirtänyt omistamansa HKScan Oyj:n osakkeet HKScan Oyj:lle.

Lisätietoja:

Mari Dunderfelt, brändi- ja viestintäjohtaja
Puhelin: 040 556 5721
Sähköposti: mari.dunderfelt@lantmannen.com

Lantmännenin Press Office
Puhelin: +46 10 556 88 00
Sähköpostipress@lantmannen.com